szgya@kecskemetiszc.hu
(+36)76/492-104, (+36)76/492-112

Kecskemét 2018. november 13-17.

 

November 13-án, kedden vendégeink elindultak egy rövid tanítási nap után, Szilágycsehből, Kecskemétre. Késő este érkeztek meg, de útközben szüntelenül megosztottuk egymással a történéseket egy közös Messenger csoportban.

Másnap reggel, szerdán, néhányan már kora reggel elmentünk a szállásukra, hogy elkísérjük őket a Kisbugaci étterembe, ahol megreggeliztek.

Ezután az iskolánkat vettük célba, ahol a többi kecskeméti diák már várta az Erdélyből érkezőket.

Tíz óra körül, különböző csapatépítő programokon vettünk részt, ahol még jobban megismerhettük egymást. A tanáraink és néhány diák készítettek névjegykártyákat, hogy elkerüljük a kellemetlen helyzeteket a megszólításnál, ezek később elég hasznosnak bizonyultak.

Ahogy kiosztásra kerültek a kártyák, húztunk magunknak egy párt és együtt elkészítettük az óriás kirakónkat, aminek minden darabját egyedien dekoráltunk. A kirakón megjelent, hogy ki miért örül, hogy részt vehet ebben a programban.

Pihenésképpen két Kahoot vetélkedőn is részt vettünk, az egészséges életmóddal kapcsolatos kérdésekre adtunk választ, ahol csapatokban játszottunk. A legjobban teljesítő csapatok jutalomban részesültek.

Ezután megnéztünk egy rövid, de annál lenyűgözőbb videót Kecskemét városáról, amiben „hírös” nevezetességeink és látványosságaink szerepeltek, majd egy közös ebéd után elsétáltunk a városba és meg is tekintettük őket egy QR-kódos játék keretein belül. Sajnos a nap végéhez közeledve a Kecskemét környéki diákok hazaindultak buszaikkal, de akadt, aki még tett egy gyors kitérőt a Malomba, ahol közösen "shoppingoltunk" vendégeinkkel.

Ez a spontán program nem tartott sokáig, ugyanis annyira elfáradtunk a sok gyaloglástól, hogy gyorsan szétszéledtünk. Akadtak, akik előtte elkísérték a vendégeinket a szállásra és maradtak még beszélgetni, de később mindenki nyugovóra tért.

Másnap kicsit fáradtan indultunk reggelizni, de sietnünk kellett, ugyanis utána már indultunk is Ópusztaszerre, ahol megtekinthettük a Feszty körképet, majd egy kis szabad program után kettéosztottuk a csoportot, aminek az első fele a gyógynövényekkel a második fele pedig a bőr karkötő készítéssel ismerkedhetett meg. Majd természetesen cserélt a két csoport, hogy senki se maradjon ki a jóból.

Az itteni foglalkozások végeztével Szeged felé vettük az irányt, ahol szabadon, kényelmes tempóban megnézhettük a várost. Sajnos gyorsan sötétedett, így a másfél órás csavargás után indultunk is haza. Várt bennünket egy közös vacsora a Kisbugaci vendéglőben.

A péntek már kicsit könnyebben indult, de kellett az erő, ugyanis a városból gyalog mentünk az iskolánkhoz, ahol négy órán keresztül csoportokban dolgoztunk. Meghallgattuk, mit kell tudni az újraélesztésről, ki is próbálhatta, akinek volt kedve, beszéltünk a stressz levezetésének módjairól és még egy masszázs kipróbálására is volt lehetőségünk. Egy szünettel később következett egy barátságos kosárlabda mérkőzés, de hiába fáradtunk el, vártak a tennivalók. Újból csapatokra osztódtunk, elosztottuk a feladatokat, így az egyik csapat különböző gyógyteákat (nyugalom, jókedv, immunerősítő) kevert, a másik a csomagolásra tervezett címkéket, a harmadik csapat pedig finom és egészséges ételeket készített a vacsorához, amit az igazgató helyettesünk készített az udvaron.

Mielőtt még leültünk volna vacsorázni, megtartottuk a versenyek eredményhirdetését és díjátadását, majd még karaokézni is volt idő vacsora előtt. Megnéztük a Tóth Károly, szilágycsehi diák irányításával elkészített videót, amelyben felidéztük az erdélyi és a kecskeméti eseményeket. Bár már így is késő volt, de kihasználtuk ezt az utolsó napot és rengeteget beszélgettünk, táncoltunk, majd a fáradtságtól már-már eufórikus állapotba kerülve mentünk haza.

Sajnos szombat reggel már könnyes búcsút kellett vennünk, de az emlékek szerencsére örökre megmaradnak, ahogy a barátaink is!